Oceňování značky jako nehmotného majetku firmy - Šťastná, Zuzana; Hesková, Marie, 1948-; Vodička, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Diplomová práce se zabývá oceňováním značky jako nehmotného majetku firmy. Teoreticky je zde pojednáno jaký je rozdíl mezi značkou a ochrannou známkou, jaká je důležitost značky a podstata budování značky. Jsou zde popsány také oblasti, ve kterých je využíváno oceňování značky. Vybraná společnost je v praktické části podrobena několika analýzám a hodnota její značky je zjištěna pomocí metody licenční analogie.
Vedoucí práce: Marie Hesková
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ochranné známky; oceňování ochranné známky; management [obor dipl. práce]; analýza SWOT; analýza trhu; diplomové práce; trademarks; valuation of trademarks; master's theses