Finanční udržitelnost dobrovolnického projektu - Venkrbcová, Martina (2007)
Práce se zabývá legislativním zázemím a finanční udržitelností dobrovolnických projektů v sociální oblasti. V úvodní části jsou definovány základní pojmy, které se týkají dobrovolnictví a sociálních služeb. Dále jsou popsány možnosti financování dobrovolnických programů. V praktické části je nastíněn rozpočet pro dobrovolnický projekt v Domově důchodců v Jindřichově Hradci. Následně jsou navrženy konkrétní možnosti financování tohoto projektu a model práce s dobrovolníky. Nedílnou součástí je dotazníkové šetření, které probíhalo mezi personálem a klienty Domova důchodců.