Předpoklady pro cestovní ruch Javořické vrchoviny - Pekárková, Lucie (2007)
Práce se zabývá zhodnocením předpokladů pro cestovní ruch přírodního parku Javořická vrchovina a to na základě dvou přístupů - kvalitativního a podle J. Bíny. Na základě zjištěných předpokladů jsou následně navržena doporučení pro další rozvoj oblasti cestovním ruchem.