Strategická analýza podniku - Benešová, Marie; Kovář, František, 1940-; Dománková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Úkolem mé diplomové práce na téma "Strategická analýza podniku" bylo na základě analýzy vnějšího a vnitřního prostředí firmy PROFIL NÁBYTEK, a.s. navrhnout vhodné strategie pro budoucí vývoj podniku. Předmětem činnosti firmy je truhlářství a obchodní činnost. Diplomová práce využívá teoretických poznatků z literatury. V práci se pojednává o strategickém managementu, strategii, procesu strategického plánování a o jednotlivých typech základních strategií. Po prostudování odborné literatury jsem stručně charakterizovala společnost a poté se zaměřila na poslání, analýzu vnějšího a vnitřního prostředí, podnikové cíle, navržení a rozbor vhodných strategií, které by měly vést k upevnění a posílení konkurenční pozice zkoumané firmy na trhu. Celkové zhodnocení a návrh strategií jsem provedla pomocí SWOT analýzy. Diplomová práce poskytuje informace, které mohou být podkladem pro další důležitá rozhodování a plánování rozvoje firmy PROFIL NÁBYTEK, a.s.
Vedoucí práce: František Kovář
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: strategický management; konkurenceschopnost; management [obor dipl. práce]; strategická analýza; diplomové práce; strategic planning; competitiveness; master's theses