Vybrané položky účetních výkazů podniku a jejich analýza - Štěpánková, Monika (2006)
Teoretická část práce obsahuje základní charakteristiku účetních výkazů a možnosti využití informací z účetních výkazů. V rámci kapitoly "Možnosti využití informací z účetních výkazů" je také dostupnost, spolehlivost, srozumitelnost a srovnatelnost údajů. Poslední oblast, která je zachycena v teoretické části, je oblast časových limitů pro zveřejnění údajů. Praktická část práce obsahuje základní charakteristiku společnosti H. S. O. stavební a obchodní spol. s r. o. a jejích účetních výkazů. Další kapitoly jsou věnovány analýze výnosů a nákladů a analýze hospodářského výsledku v časové řadě, která výnosy a náklady shrnuje. Časová řada je od roku 2005 do roku 2007. Poslední oblast, které je práce věnována, je analýza peněžních toků v časové řadě.