Vybrané položky účetních výkazů podniku a jejich analýza - Štěpánková, Monika; Zmrhalová, Alena, 1947-; Stejskalová, Irena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2006)
Teoretická část práce obsahuje základní charakteristiku účetních výkazů a možnosti využití informací z účetních výkazů. V rámci kapitoly "Možnosti využití informací z účetních výkazů" je také dostupnost, spolehlivost, srozumitelnost a srovnatelnost údajů. Poslední oblast, která je zachycena v teoretické části, je oblast časových limitů pro zveřejnění údajů. Praktická část práce obsahuje základní charakteristiku společnosti H. S. O. stavební a obchodní spol. s r. o. a jejích účetních výkazů. Další kapitoly jsou věnovány analýze výnosů a nákladů a analýze hospodářského výsledku v časové řadě, která výnosy a náklady shrnuje. Časová řada je od roku 2005 do roku 2007. Poslední oblast, které je práce věnována, je analýza peněžních toků v časové řadě.
Vedoucí práce: Alena Zmrhalová
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví; náklady; management [obor dipl. práce]; účetní výkazy; diplomové práce; accounting; costs; financial statements; master's theses