Facilitace v procesu strategického plánování neziskové organizace - Srbová, Hana (2008)
Práce podává v metodologické části komplexní informaci o strategickém plánování v neziskových organizacích a o facilitaci strategického plánování, v rámci případové studie popisuje a zkoumá strategické plánování za pomoci facilitátora v Nadaci barokního divadla zámku Český Krumlov. S ohledem na specifika neziskových organizací oproti ziskovému sektoru jsou na základě syntézy teoretických a praktických poznatků v závěru práce vybrány kritické oblasti strategického plánování, na které by měl management neziskových organizací zaměřit svou pozornost s cílem zkvalitnit součinnost facilitátora a neziskové organizace a zvýšit účinnost strategického plánování vzhledem k vynaloženým nákladům, času a úsilí.