Hodnotící metody a jejich využití pro hodnocení veřejných projektů - Šnajdrová, Jana (2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou veřejného sektoru a veřejných výdajů, především hodnocením veřejných projektů. Popisuje metody a postupy v odborné literatuře doporučené pro hodnocení veřejných projektů. Analyzuje postupy hodnocení a výběru projektů dvou konkrétních operačních programů. Ukazuje pozitiva a negativa zvolených postupů a dává doporučení ke zlepšení efektivnosti výběru projektů.