Oceňování značky jako nehmotného majetku firmy - Hadáčková, Lenka (2008)
Tato diplomová práce se zabývá rostoucím významem průmyslového vlastnictví v současnosti. Cílem práce je ocenit značku jako nehmotný majetek firmy. Práce je rozdělena do dvou částí.V teoretické části práce je popsán pojem ochranná známka a značka, rozdělení nehmotného majetku v českém zákonodárství. Dále jsou zde popsány metody ocenění ochranné známky. V praktické části bude ukázán postup ocenění konkrétní obchodní značky nákladovou metodou, metodou licenční analogie a metodou reziduálních zisků. V závěru práce jsou zhodnoceny použité metody a postupy.