Oceňování značky jako nehmotného majetku firmy - Hadáčková, Lenka; Hesková, Marie, 1948-; Jelínková, Linda; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Tato diplomová práce se zabývá rostoucím významem průmyslového vlastnictví v současnosti. Cílem práce je ocenit značku jako nehmotný majetek firmy. Práce je rozdělena do dvou částí.V teoretické části práce je popsán pojem ochranná známka a značka, rozdělení nehmotného majetku v českém zákonodárství. Dále jsou zde popsány metody ocenění ochranné známky. V praktické části bude ukázán postup ocenění konkrétní obchodní značky nákladovou metodou, metodou licenční analogie a metodou reziduálních zisků. V závěru práce jsou zhodnoceny použité metody a postupy.
Vedoucí práce: Marie Hesková
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: obchodní značky; průmyslové vlastnictví; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; brand name products; industrial property; master's theses