Finanční analýza podniku I. Kamenická stavební a obchodní firma, s.r.o. - Mach, Lukáš (2008)
Tématem diplomové práce je zhodnocení finanční situace podniku I. Kamenická stavební a obchodní firma, s.r.o. pomocí metod finanční analýzy. První část práce podává přehled o informačních pramenech a základních metodách finanční analýzy. V druhé části práce je využito získaných teoretických poznatků z oblasti finanční analýzy k posouzení finančního zdraví podniku I. Kamenická stavební a obchodní firma, s.r.o. Hodnocení uvedeného podniku vychází výhradně z výsledků obdržených zpracováním veřejně dostupných údajů. Hodnoty jsou porovnány s regionální konkurenční firmou Hora s.r.o. a s průměry v odvětví, ve kterém analyzovaný podnik působí.