Pružnost trhu práce v ČR - Nohál, Martin; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Štěpánková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zabývá českým trhem práce, který je v ní posuzován z hlediska flexibility trhu práce,ochrany zaměstnání/zaměstnatelnosti a pracovního příjmu, institucionálního nastavení, rovných příležitostí, vzdělávání, motivace a stimulace pracovní síly. Popsán je v ní koncept flexicurity, fungující model aktivní role státu na trhu práce, který je spojením flexibility a jistoty. Práce dále posuzuje jak je tento model naplňován v ČR, analyzuje vývoj české zaměstnanosti a nezaměstnanosti od přelomu tisíciletí do současnosti. Jako zpružňující prvek trhu práce je vyzdviženo tzv. sebezaměstnání.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses