Problematika financování penzí v ČR - Vejmelková, Vendula; Votava, Libor; Dvořák, Pavel, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Česká republika v současnosti realizuje důchodovou reformu s cílem zajistit dlouhodobou finanční udržitelnosti důchodového systému. Demografické změny a ekonomická situace vyžadují výraznou úpravu současného důchodového systému. Projekce zpracovaná Českým statistickým úřadem ukázala na změny ve věkovém složení obyvatelstva. Lidé, kteří jsou krátce před důchodem nebo už v důchodu, představují nejrychleji rostoucí skupinu obyvatelstva v České republice. Kromě očekávaných demografických změn existují také ekonomické důvody reformy systému důchodového zabezpečení. Nejvyšší podíl na výdajích základního důchodového pojištění mají výdaje na starobní důchody.
Vedoucí práce: Libor Votava
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: důchodové systémy; důchody; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; pension systems; pensions; master's theses