Analýza obsahu účetních výkazů z hlediska požadavků IFRS - Kurychka, Viktorija; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato diplomová práce se zabývá požadavky na strukturu a obsah účetních závěrek dle IFRS a následnou analýzou obsahu účetních výkazů u dvou evropských společností, které sestavují účetní závěrky dle IFRS. Analýza proběhla u české společnosti, která vznikla v roce 2012 a britské společnosti, která existuje již od roku 1930. Cílem bylo zhodnotit rozdíly ve vykazování a zjistit, zda tradičně britská společnost, která má mnoholetou tradici ve vykazování, bude mít odlišnosti oproti české společnosti. Analýza ukázala určité rozdíly ve vykazování a rozsahu zveřejňovaných informací. Dodatečně je provedena komparativní analýza u středně velké české společnosti, která sestavuje účetní závěrku dle české účetní legislativy.
Vedoucí práce: Marcela Zárybnická Žárová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses