CDO a vývoj na trhu po finančnej kríze - Rózsahegyi, Dávid (2022)
Bakalárska práca sa zaoberá štruktúrou a vývojom zaistených dlhových obligácií na trhu v USA. Keďže tieto produkty naberajú na popularite, bolo hlavným cieľom práce zistiť či sú znova schopné privodiť globálnu finančnú krízu. Zároveň je dôležité vzbudiť záujem o takýto typ finančných produktov aby sa nezopakovala história. Ďalším cieľom práce bolo nájsť vhodný prediktívny model pre odhad budúceho vývoja emisie týchto produktov. Pre predikovanie vybranej časovej rady bol vybratý model ARIMA. Výsledný model sme vybrali na základe hodnoty Akaikeho informačného kritéria AIC. Pomocou výsledného modelu sme následne predikovali hodnoty na rok 2021 a porovnali ich so skutočnými hodnotami.