Empirická verifikace rakouské teorie hospodářských cyklů - Černíková, Michelle (2022)
Diplomová práce se zabývá analýzou rakouské ekonomické školy, se zaměřením na její teorii hospodářských cyklů. Přináší přehled o jejím historickém vývoji a shrnuje přínos této školy pro ekonomickou teorii. Součástí práce je přehled klíčových prací provedených ekonomy této školy soustředěných na krátkodobé i dlouhodobé analýzy hospodářství vybraných světových ekonomik. Praktická část diplomové práce se zaměřuje na ověření teorie hospodářského cyklu v kontextu s analýzou expanzivní měnové politiky centrální banky, a to na příkladu dlouhodobého ekonomického vývoje ekonomiky Spojených států amerických.