Empirická verifikace rakouské teorie hospodářských cyklů - Černíková, Michelle; Dudzich, Viktar; Mandel, Martin, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se zabývá analýzou rakouské ekonomické školy, se zaměřením na její teorii hospodářských cyklů. Přináší přehled o jejím historickém vývoji a shrnuje přínos této školy pro ekonomickou teorii. Součástí práce je přehled klíčových prací provedených ekonomy této školy soustředěných na krátkodobé i dlouhodobé analýzy hospodářství vybraných světových ekonomik. Praktická část diplomové práce se zaměřuje na ověření teorie hospodářského cyklu v kontextu s analýzou expanzivní měnové politiky centrální banky, a to na příkladu dlouhodobého ekonomického vývoje ekonomiky Spojených států amerických.
Vedoucí práce: Viktar Dudzich
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses