Nelegální činnosti v bankovním sektoru - Šmídová, Barbora (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nelegální činnosti v bankovní sféře a to konkrétně insider tradingem a praním špinavých peněz. První část je zaměřena především na teoretické vysvětlení jednotlivých pojmů. V té další se věnuje regulaci, dohledu a prevenci před praktikami vybraných podvodů. Cílem je porovnání těchto problematik v České republice s dalšími dvěma zeměmi a to Itálií a Spojenými státy americkými. Tato analýza je sestavena na základě dat, která jsou veřejně dostupná.