Investiční analýza akcie společnosti Ryanair - Řežábek, Martin (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá investiční analýzou společnosti Ryanair Holdings PLC. Cílem je na základě výstupů fundamentální a technické analýzy společnost ohodnotit a vyvodit investiční doporučení. Práce je rozdělena do dvou samostatných částí. První, fundamentální analýza, zkoumá společnost na globální, odvětvové a firemní úrovni a kromě rozboru kurzotvorných faktorů také kvantifikuje vnitřní hodnotu akcie. Druhá část se pomocí vybraných instrumentů technické analýzy pokouší predikovat budoucí vývoj akciového kurzu a vyvodit, zda je v současnosti vhodný čas pro nákup.