Kybernetické riziko v České republice a jeho pojištění - Jehlová, Jessica; Stádník, Bohumil; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem této bakalářské práce je popsat kybernetický prostor a blíže se zaměřit na jeho vybrané části. V první řadě se seznámíme s kybernetickým rizikem a dále si rozebereme problematiku kybernetických útoků, kde si blíže určité druhy popíšeme a dokonce se dočteme i o konkrétních případech skrz historii. Nedílnou částí je popis kybernetické bezpečnosti v České republice a odhalení toho, kdo zde hraje hlavní roli v ochraně uživatelů. Teoretická část je zakončena objasněním pojištění spojeného s kybernetickými riziky. Empirická část se skládá z dotazníkového šetření zaměřeného na informovanost uživatelů spojenou s kybernetickým prostorem, jeho bezpečností a riziky včetně jejich pojištění.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses