Řízení měnového rizika v podílových fondech - Kohout, Vít (2022)
Tato bakalářská práce s názvem „Řízení měnového rizika v podílových fondech“ se zabývá problematikou zajišťování měnového rizika. Přesněji je zaměřena na řízení měnového rizika v podílových fondech. Teoretická část se skládá ze tří kapitol. První kapitola představuje podílový fond v rámci kolektivního investování. Druhá kapitola je věnována měnovému riziku a jeho řízení. Třetí kapitola se zabývá nástroji na zajištění měnového rizika. V praktické části je demonstrován proces zajištění portfolia vybraného podílového fondu.