Vliv demografických změn na životní pojištění - Tarana, Matej; Radová, Jarmila; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice dvou širokých oblastí, demografii a životnímu pojištění a tím, jak tyto dvě odvětví spolu souvisí a jak se navzájem ovlivňují. Práce nabízí teoretický základ pro pochopení důležitých pojmů a podstaty těchto oblastí. Důležitou roli zde sehrávají úmrtnostní tabulky, jejich konstrukce a práce s nimi. Praktická část analyzuje vybrané demografické ukazatelé a jejich vývoj, jak v minulosti, tak i možný scénář vývoje v budoucnosti, dále pak pojistný trh v České republice, a nakonec změny v netto pojistném u vybraných produktů životního pojištění.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses