Komparativní analýza dvou vybraných světových zajišťoven - Šejdlová, Markéta; Tisová, Petra; Poul, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zajištění a zajistného trhu. Hlavním cílem práce je provést komparativní analýzu mnou vybraných zajišťovacích společností. Pro účel své práce jsem zvolila dvě německé zajišťovací společnosti Munich Re a Hannover Re. Nejprve je popsáno zajištění z hlediska jeho historického vývoje, principu fungování a příkladů využití v současnosti. Následně jsou představeny a analyzovány vybrané zajišťovny. Porovnávány jsou především na základě údajů získaných za období posledních pěti let. Cíl práce byl naplněn.
Vedoucí práce: Petra Tisová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses