Hypotekárny trh EÚ - Liptáková, Miroslava (2022)
Bakalárska práca je zameraná na analýzu hypotekárnych trhov vo vybraných krajinách Európskej únie. V prvej časti práce je definovaný hypotekárny úver a jeho právne vymedzenie. Ďalej sú vymenované a charakterizované druhy hypoték a pojmy ako úroková sadzba, výška úveru, doba splatnosti, spôsob čerpania a splácania úveru. Na konci teoretickej časti je popísaná regulácia hypotekárneho trhu v jednotlivých krajinách. Praktická časť sa zaoberá vývojom marže a jej porovnaním medzi vybranými krajinami. V druhej polovici praktickej časti je skúmaný vývoj LTV ukazovateľa zaistenie hypotekárnych úverov.