Účetní a daňové souvislosti fúzí na Slovensku - Horáková, Gabriela; Skálová, Jana, 1967-; Stančíková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce nesoucí název „Účetní a daňové souvislosti fúzí na Slovensku“ se věnuje tématu fúzí uskutečněných ve Slovenské republice a přeshraničních fúzí, do kterých je zapojena alespoň jedna slovenská společnost. Práce se zaměřuje na právní, daňové a účetní souvislosti s důrazem na změny v legislativě týkající se fúzí v rámci novelizace daňové legislativy a Obchodného zákonníku Slovenské republiky. Nejprve se práce věnuje obecnému vymezení a právnímu pojetí fúzí, dále se zaměřuje na účetní a daňové souvislosti společně se změnami zákonů a jejich implikací na tyto transakce na Slovensku. Po teoretické části se pozornost obrací na analýzu vnitrostátních a přeshraničních fúzí na Slovensku za období téměř deseti let, a sice v období od roku 2012 až do poloviny roku 2022.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses