Environmentální projekty a zelené finance v Komerční bance - Hrdinová, Marie; Janda, Karel; Siuda, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se zabývá environmentální politikou komerčních bank. Cílem této práce je analyzovat environmentální politiku Komerční banky, a. s. v kontextu globálních environmentálních opatření. V teoretické části jsou uvedeny mezinárodní regulace a doporučení v rámci udržitelného rozvoje, vysvětlení pojmu zelené finance a možnosti zelených produktů a služeb pro retailové bankovnictví. Praktická část je zaměřena na případovou studii Komerční banky, a. s. V této části jsou vysvětleny postupy, kterými Komerční banka, a. s. snižuje svou uhlíkovou stopu a cílí na uhlíkovou neutralitu. Práce obsahuje také průzkum formou dotazníku, který zjišťuje přístup českých spotřebitelů k udržitelnosti bank. Na základě zjištění z teoretické a praktické části vyplývá, že Komerční banka, a. s. splňuje své udržitelné cíle a snaží se upozornit veřejnost na klimatickou krizi.
Vedoucí práce: Karel Janda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses