Zhodnocení potenciálu glampingu a off-grid ubytování v Karlovarském kraji - Koukalová, Nikola (2022)
Cílem diplomové práce je zhodnocení potenciálu glampingu a off-grid ubytování v Karlovarském kraji. Práce přináší ucelený přehled znalostí o udržitelném cestovním ruchu v kontextu regionálního rozvoje a charakterizuje glamping a off-grid ubytování. Vzhledem k tomu, že cestovní ruch je v Karlovarském kraji jedním z hlavních odvětví, je důležité se přizpůsobovat novým trendům a aktualizovat nabídku produktů cestovního ruchu. Práce dochází k závěru, že potenciál Karlovarského kraje pro rozvoj těchto alternativních forem ubytování je vysoký. V návaznosti na to je v závěru práce uveden seznam doporučení pro Karlovarský kraj s možnostmi rozvoje glampingu a off-grid ubytování.