Přijetí IFRS 16 z pohledu nájemce - Křížová, Michaela (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá aplikací standardu IFRS 16 z pohledu nájemce. V první části práce je definován ekonomický obsah leasingových smluv, hlavní požadavky standardu na účetnictví nájemce a dopady pandemie COVID-19 na nájemní smlouvy. V praktické části je znázorněn postup nájemce při identifikaci leasingové smlouvy, oceňování, účtování a vykazování na reálné leasingové smlouvě kancelářských prostor.