Analýza trhu práce v Královehradeckém kraji se zaměřením na rekvalifikační kurzy v letech 2016 - 2021 - Rollerová, Denisa (2022)
Diplomová práce se zabývá trhem práce v Královéhradeckém kraji mezi lety 2016-2021 a blíže se zaměřuje na významný nástroj aktivní politiky zaměstnanosti, kterým jsou rekvalifikace. Pomocí analýz a podpůrných kvantitativních metod práce analyzuje nabízené rekvalifikační kurzy v Královéhradeckém kraji, které byly uskutečněny ve sledovaných letech. Práce dochází k závěru, že pracovní trh v Královéhradeckém kraji při nabízení rekvalifikačních kurzů dlouhodobě sleduje požadavky zaměstnavatelů ze strany poptávky na trhu práce.