Naplňování veřejné služby ČT v kontextu specifik hospodaření veřejnoprávních médií v letech 2017 – 2020 - Maršál, Josef; Žantovská, Irena, 1963-; Zeman, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zabývá efektivitou a kvalitou veřejné služby poskytované Českou televizí. Jejím cílem je navržení legislativních úprav, které by zlepšily současný stav a snížily tak objem veřejných financí potřebných k jejímu provozu. Práce analyzuje hospodaření veřejnoprávního média na základě dat z výročních zpráv a zkoumá kvalitu veřejné služby na příkladu publicistického pořadu Události, komentáře ve sledovaném období 2017 až 2020. Z výsledků analýzy hospodaření vyplývá, že jeho současná podoba je netransparentní a dlouhodobě neudržitelná. Kvantitativní analýza pořadu Události, komentáře potom ukazuje na kvalitativní nedostatky výstupů ČT. Vzhedem k výsledkům analýzy autor doporučuje navázat financování ČT přímo na státní rozpočet a omezit vysílání zábavných pořadů. Druhou možností je privatizace ČT nejvyšší nabídce a zajištění veřejné služby soukromými stanicemi formou outsourcingu, což by vedlo k vyšší efektivitě a redukci veřejného sektoru.
Vedoucí práce: Irena Žantovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses