Metoda odhadu v účetnictví a její dopady - Jakoubek, Filip (2022)
Cílem diplomové práce je vymezit využití metody odhadu v účetnictví a poukázat na navazující dopady, především na výsledek hospodaření účetní jednotky. Teorie obsahuje oblasti, ve kterých se může tato metoda vyskytovat, včetně typizovaných příkladů z dané problematiky. Praktická část obsahuje vybrané komentované rozsudky Nejvyššího správního soudu zaměřené na využití metody odhadu v praxi. Celá práce obsahuje účetní a daňové dopady dle platné české legislativy.