Metoda odhadu v účetnictví a její dopady - Jakoubek, Filip; Randáková, Monika, 1966-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem diplomové práce je vymezit využití metody odhadu v účetnictví a poukázat na navazující dopady, především na výsledek hospodaření účetní jednotky. Teorie obsahuje oblasti, ve kterých se může tato metoda vyskytovat, včetně typizovaných příkladů z dané problematiky. Praktická část obsahuje vybrané komentované rozsudky Nejvyššího správního soudu zaměřené na využití metody odhadu v praxi. Celá práce obsahuje účetní a daňové dopady dle platné české legislativy.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses