Determinanty ceny Bitcoinu - Timko, Juraj (2022)
Táto bakalárska práca sa venuje popisu fenoménu kryptomien. Hlavným cieľom praktickej časti práce bude analýza determinantov ceny Bitcoinu kde sú následne popísané hlavné faktory, ich grafy a porovnanie týchto grafov s grafom popisujúcim kryptomenu Bitcoin. Bakalárska práca predstavuje definície a spôsob vytvárania kryptomien, rozoberá ich právne postavenie ako peňazí a uvádza ich hlavné črty. Následne budú charakterizované možné aplikácie kryptomien, ako aj ich výhody a nevýhody.