Determinanty ceny Bitcoinu - Timko, Juraj; Vacek, Vladislav; Panoš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Táto bakalárska práca sa venuje popisu fenoménu kryptomien. Hlavným cieľom praktickej časti práce bude analýza determinantov ceny Bitcoinu kde sú následne popísané hlavné faktory, ich grafy a porovnanie týchto grafov s grafom popisujúcim kryptomenu Bitcoin. Bakalárska práca predstavuje definície a spôsob vytvárania kryptomien, rozoberá ich právne postavenie ako peňazí a uvádza ich hlavné črty. Následne budú charakterizované možné aplikácie kryptomien, ako aj ich výhody a nevýhody.
Vedoucí práce: Vladislav Vacek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses