Investiční fondy v České republice a jejich výkonnost - Dušková, Kamila; Musílek, Petr, 1965-; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se zabývá porovnáním zvolených investičních fondů z hlediska výkonnosti a s tím spojené rizikovosti a nákladovosti. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část je teoretická a vymezuje oblast investičních fondů v České republice. Detailně popisuje kolektivní investování, jednotlivé druhy investičních fondů dle ZISIF, subjekty kolektivního investování a poskytuje pohled na současnou situaci trhu investičních fondů v České republice. Druhá kapitola se zaměřuje na charakteristiku zvolených investičních fondů s důrazem na jejich investiční strategii. Poslední kapitola zahrnuje popis různých metod využívaných k měření rizikovosti, výkonnosti a nákladovosti investičních fondů. V závěru práce jsou vybrané investiční fondy dle těchto metod porovnávány.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses