Produktová diferenciace - případová studie Cola - Pepsi - Peichl, Jan; Čermáková, Klára; Kadeřábková, Božena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce zkoumá problematiku produktové diferenciace na příkladu trhu kolových nápojů. Přínosem této práce je krom kompilace současných poznatků ověření hypotézy, zda produktová diferenciace převyšuje racionální schopnost spotřebitelů odlišit od sebe produkty na základě jejich objektivních kvalit. Teoretická část se věnuje jednak kompilaci poznatků v oblasti diferenciace produktu, dále pak nastínění situace na trhu kolových nápojů. V rámci práce byl proveden blind test na 53 respondentech. Výsledek blind testu naznačuje, že diferenciace na trhu je vytvořená pouze reklamou a produkt je v podstatě homogenní.
Vedoucí práce: Klára Čermáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses