Znárodnění československého průmyslu v kontextu makroekonomického plánování 1945–1953 - Horská, Sabina; Chalupecký, Petr; Dufek, Pavel, 1968-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá znárodněním československého průmyslu v poválečných letech 1945-1953 a vlivem prvních makroekonomických plánů na sledované období. Konkrétním cílem je prověřit hypotézu, že znárodnění a zavedení makroekonomického plánování mělo pozitivní vliv na vývoj průmyslu. První část se věnuje primárně přípravě a průběhu znárodnění a tvorbě a výsledkům prvních makroekonomických plánů – tedy dvouletého plánu obnovy a výstavby Československa a prvního pětiletého hospodářského plánu rozvoje Československa. Druhá část zkoumá vývoj průmyslu v československém znárodněném podniku – Baťa a.s. Z analýzy je patrné, že znárodnění mělo pozitivní vliv na množství výroby
Vedoucí práce: Petr Chalupecký
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses