Analýza dopadu pandemie COVID-19 na hospodaření vybraných bank v ČR - Zikmund, Tomáš (2022)
Cílem této diplomové práce je rozbor a analýza dopadů pandemie COVID-19 na český bankovní sektor. První část práce je věnována k zhodnocení bankovního sektoru jako celku. Zájmem je tedy dopad pandemie na objem sektorem realizovaných transakcí, z nich vyplývajících nákladových a výnosových úroků, počet zaměstnanců v sektoru a na ukazatele ziskovosti. Druhá část diskutuje nad hlavními faktory, které ovlivňují hospodaření bank, ať už od přímých nebo i nepřímých. Ve finální části jsou analýzou podrobeny tři české banky různé velikosti (malá, střední, velká) a jsou zhodnoceny dopady na jednotky samotné, ale i komparace, zda-li pandemie měla odlišný dopad na banky s rozdílnými velikostmi.