Nelegální činnosti v bankovní sféře - Grekhova, Daria (2022)
Bakalářská práce je zaměřená na vysvětlení podstaty nelegálních činností v bankovní sféře. Tyto činnosti jsou rozdělený do dvou skupin podle subjektů je provádějících. První skupina nebo blue-collar crime má menší škody na oblast bankovnictví, když white-collar crime představuje složitější trestné činy z pohledu jejich identifikace. První až třetí kapitola se zabývají teoretickým vysvětlením problematiky s uvedením statistických dat. Čtvrtou kapitolou je empirická část, kde prochází vyhodnocení nelegálních činností v Německu a v České republice pomocí veřejně dostupné informace.