Nelegální činnosti v bankovní sféře - Grekhova, Daria; Musílek, Petr, 1965-; Panoš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce je zaměřená na vysvětlení podstaty nelegálních činností v bankovní sféře. Tyto činnosti jsou rozdělený do dvou skupin podle subjektů je provádějících. První skupina nebo blue-collar crime má menší škody na oblast bankovnictví, když white-collar crime představuje složitější trestné činy z pohledu jejich identifikace. První až třetí kapitola se zabývají teoretickým vysvětlením problematiky s uvedením statistických dat. Čtvrtou kapitolou je empirická část, kde prochází vyhodnocení nelegálních činností v Německu a v České republice pomocí veřejně dostupné informace.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses