Logistické procesy v e-commerce - Chalupa, Martin; Jirsák, Petr; Martínez, Felipe; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zabývá skladovou logistikou fulfilmentového centra a návrhem optimalizačních opatření provozních činností. Cílem práce je identifikace problémů a úzkých míst v rámci dvou hodnotových toků vybrané společnosti poskytující logistický fulfillment pro e-commerce. Dále pak eliminace těchto problémů a nalezení způsobů optimalizace logistických procesů. Pro naplnění cíle byla využita metoda procesního zlepšování DMAIC a nástroje Lean managementu, spadající pod tuto metodu. Potřebná data k analýze byla získána formou procesního měření a pozorování v běžném provozu společnosti. V prvním hodnotovém řetězci byl zvolený návrh řešení zapracován do provozu společnosti a jeho implementace pomohla odstranit neefektivitu, která bránila společnosti plnit závazky vůči jejím odběratelům. V druhém hodnotovém řetězci bylo doporučeno řešení ve formě Warehouse Management Systému, jehož implementace by měla eliminovat úzká místa omezující společnost v úrovni poskytovaných služeb (service level) a v další expanzi.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses