Revitalizace, údržba a využití městských parků na příkladu parku Folimanka - Rybka, Jan (2022)
Tato bakalářská práce má přiblížit problematiku městských parků a jejich obnovy a údržby na konkrétním příkladu parku Folimanka. Klade si za cíl komplexně analyzovat dané téma a zhodnotit, zda-li současná revitalizace parku probíhá v souladu s oficiálními zásadami tvorby veřejného prostranství. Nakonec by měla představit návrhy a doporučení pro dosažení optimálních výsledků probíhající obnovy. K dosažení cílů jsou použity metody jako analýza, pozorování či dotazování. V závěru práce jsou vyhodnoceny stanovené cíle a jsou představeny doporučení pro dosažení optimálních výsledků revitalizace.