Analýza a návrh SSBI řešení ve společnosti Seznam.cz, a.s. - Marek, Jan; Fortinová, Jana; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem self-service business intelligence řešení pro oddělení reklamních produktů ve společnosti Seznam.cz, a.s., které je zodpovědné za proces výdeje reklamy na interních službách a podporuje monetizaci reklamního prostoru tvorbou nových reklamních produktů. Výsledné řešení SSBI aplikace je navrženo tak, aby splňovalo požadavky oddělení reklamních produktů a zároveň zefektivnilo proces analýzy dat. V úvodní části je popsán přístup k analýze dat za pomoci využití business intelligence, self-service intelligence řešení a jejich komponent. Dále je provedena analýza společnosti, proces výdeje reklamy a analýza vybraného oddělení, pro které je sestavena SWOT analýza. V závěrečné části práce jsou na základě rozhovorů specifikovány požadavky oddělení a na základě těchto poznatků je vytvořen návrh a tvorba self-service business intelligence řešení pomocí vybrané aplikace Tableau. Stanovené cíle se podařilo naplnit a vytvořené automatizované dashboardy poskytují přehled vývoje sledovaných dat v čase, které oddělení dosud zpracovávalo pomocí softwaru MS Excel. Výsledné vizualizace v aplikaci Tableau umožní efektivně podpořit rozhodovací a plánovací procesy vybraného oddělení ve firmě.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses