Porovnání dostupných implementací dvoufaktorové autentizace - Tylšar, Jakub; Pavlíček, Luboš; Švarc, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Cílem této bakalářské práce je ponořit se do problematiky dvoufaktorového ověřování a zjistit, jaké má výhody nad standardním modelem jméno + heslo. Co je to faktor a fáze z pohledu ověřování uživatele a proč jsou dodatečné faktory pro ověřování identity uživatele užitečné a podle čeho se jejich účinnost dá hodnotit. Druhým cílem této práce je se podívat na metody dvoufaktorového ověřování. Každá metoda má vlastnosti, které se vztahují přímo k problematice faktorů, ale i vlastnosti, které způsobují potíže s implementací nebo obtížné použití pro běžného uživatele. Následně využiji znalosti získané z tohoto studia k porovnání již existujících implementací pro tuto problematiku. Hodlám tyto implementace prozkoumat z hlediska toho, jak obtížné by bylo je využít v prostředí VŠE, a naopak, zda-li mohou poskytnout dostatečné zabezpečení. A nakonec bych rád využil získaných znalostí k vyhodnocení odpovědi na otázku, kterou implementaci bych si osobně zvolil, pokud bych dostal za úkol využít dostupné implementace k zabezpečení informačního systému VŠE.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses