Analýza žánru interaktivního filmu ve videohře - Borovikova, Anna; Dušek, Václav; Sobolev, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce je věnována vývoji videoher, využívajících technologii Full Motion Video (FMV-her), nebo her v žánru interaktivního filmu, které vyžadují aktivní zapojení hráče prostřednictvím uživatelského rozhraní. Interaktivní film je jednou z nejvíc kontroverzních a revolučních oblastí herního průmyslu. Základy žánru byly položeny díky filmovému průmyslu, nebo spíše touze režisérů, producentů a scenáristů překvapit diváka nestandardním formátem a metodou vyprávění. Vyvinul se na počátku 80. let 20. století a každé desetiletí nabízelo nové formy a způsoby vnímání příběhu ve hrách. Se vznikem interaktivního filmu se změnila i podstata herního průmyslu. Videohry již nejsou jen prostředkem zábavy. Stejně jako kino se naučily mluvit o závažných tématech – ovlivňovat člověka, nechat ho myslet a prožívat. V teoretické části práce se ponoříme do historie videoher, procesu jejich vývoje od konceptu po distribuci. Zvláštní pozornost je věnovaná různým moderním metodám tvorby. Praktická část se zabývá analýzou potenciálu interaktivního filmu a budoucnosti game designu.
Vedoucí práce: Václav Dušek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses