Podnikatelský plán založení truhlářství - Sálová, Aneta (2022)
Cílem této bakalářské práce je vypracování podnikatelského plánu pro malé truhlářství, které uvažuje o rozšíření své dílny, nákupu nových strojů a přijetí zaměstnance. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je vysvětlen obor činnosti podniku a druh podnikání. Dále se věnuje popisu podnikatelského plánu a jeho jednotlivým částem. Praktická část obsahuje samotný podnikatelský plán, který nejprve popisuje samotný podnik a pomocí několika analýz odhaduje poptávku po truhlářských výrobcích do budoucna. Finanční plán poté hodnotí aktuální ekonomickou situaci truhlářství a navrhuje vhodné řešení rozšíření a ukazuje možné scénáře, které mohou v průběhu dalších tří let nastat.