Strategická analýza Coca-cola HBC Česko a Slovensko, s.r.o. - Skoumalová, Veronika; Štamfestová, Petra, 1984-; Stasa, Michele; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je vypracování strategické analýzy společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko, s.r.o. pro konkrétní odvětví nealkoholických nápojů. Strategická analýza je vypracovaná na základě identifikace vnějších faktorů a vnitřních zdrojů, které na ni působí a jejich následném zhodnocením. V teoretické části jsou blíže popsány jednotlivé analýzy. V praktické části jsou tyto analýzy konkrétně aplikovány. Jedná se o aplikaci analýz vnějšího prostředí, kterými jsou PESTEL analýza, analýza odvětví, analýza konkurence a Porterův model pěti sil a o aplikaci analýz vnitřních zdrojů, těmi jsou identifikace zdrojů, VRIO analýza, finanční analýza, portfolio analýza. Syntéza SWOT analýzy zkoumá vztahy mezi silnými a slabými stránkami s příležitostmi a hrozbami. V závěru práce se nachází také analýza rizika. Na konci práce se nachází shrnutí všech objevených závěrů a následné rady a doporučení pro společnost.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses