Podpora work-life balance v organizaci - Matyášová, Lenka (2022)
Bakalářská práce se zabývá jak již zmíněnou work-life balancí v organizaci neboli vyvážeností pracovního a osobního života. Cílem této práce je zjistit současný stav sladění těchto životů napříč různými organizacemi. Na konci této práce zhodnocuji situaci a navrhuji řešení, která povedou ke zlepšení sladění pracovního a osobního života. V teoretické části popisuji hlavní pojmy týkající se work-life balance, nástroje týkající se tohoto tématu a na závěr zmiňuji i budoucí trendy WLB. Praktická část práce se zabývá dotazníkovým šetřením, jeho vyhodnocením a poté doporučeními, která jsou napsaná na základě získaných dat. Doporučení se týkají zlepšení souladu balance pracovního a osobního života tak, aby byl spokojený jak zaměstnanec, tak zaměstnavatel.