Sociální sítě jako marketingový nástroj - Kovařík, Štěpán; Böhmová, Lucie; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá trendem sociálních sítí a jejich vlivem na svět marketingu, konkrétně na dostupné marketingové nástroje pro sociální sítě. Cílem je porovnání funkcí dvou hlavních marketingových nástrojů sociální sítě Facebook za účelem vytvoření rozhodovací tabulky pro správce stránky umožňující vykonávat jednoduchá rozhodnutí výběru konkrétního marketingového nástroje ke každé konkrétní oblasti činností. Teoretická část pojednává v první řadě o fenoménu sociálních sítí, kde představuje základní definice, historii a nárůst sociálních sítí, a nakonec sítě moderní doby a jejich specializace. V druhé řadě jsou ve stručnosti vysvětleny základy marketingu, jeho definice, marketingový mix, působení na sociálních sítích, a závěrem i působení na Facebooku. Praktická část obsahuje stav současného poznání, popis a metodiku výzkumu, následuje struktura zkoumaného prostředí, na které navazuje samotné porovnání zkoumaných nástrojů, které se sestává z kroků kategorizace funkcí, popisu struktury zápisu poznatků, samotného zkoumání a zaznamenávání zjištěných informací, a výsledně závěrečné kategorizace, ke které se váže konečné vyhodnocení vhodnějšího nástroje pro každou konkrétní kategorii činností. Toto vyhodnocení je poté promítnuto do tabulky.
Vedoucí práce: Lucie Böhmová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses