Významné faktory akvizice ovlivňující spokojenost zaměstnanců a managementu reklamních agentur - Klaudyová, Kristina; Králová, Tereza, 1978-; Horňáková, Petra Sofia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem práce bylo identifikovat faktory, které v kontextu procesu akvizice mohou výrazně ovlivňovat spokojenost zaměstnanců a managementu reklamních agentur. Za tímto účelem byla využita metoda případové studie akvizice dvou reklamních společností a formou hloubkových rozhovorů byla analyzována zkušenost čtyř respondentů z řad zaměstnanců a manažerů kreativních a administrativních odděleních daných společností. Takto získaná data byla doplněna o poznatky pramenící z vlastní zkušenosti autora, který byl přímým účastníkem akvizičního procesu jako zaměstnanec jedné z firem. Výsledky studie ukázaly, že spokojenost analyzovaných respondentů byla ovlivňována především dvěma faktory. Prvním z nich byla důležitost kvality a povahy mezilidských vztahů nacházejících se v přímém okolí jedinců i v rámci firmy jako celku. Druhým je pocit opory a stability, který se respondenti snažili získat od svých přímých nadřízených, popřípadě hierarchicky vzdálenějších manažerů, pakliže přímý nadřízený zdroj těchto pocitů nebyl schopen představovat.
Vedoucí práce: Tereza Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses